2008.03.13 - www.meccslabda.hu

Borult a papírforma az Unionban!

Nem a papírformának megfelelően alakultak a székesfehérvári B kategóriás ranglistaverseny eredményei. A versenyt az a Sajó Tamás nyerte meg, akinek a neve nem szerepelt az első négy kiemelt között és a B körversenyben négy forduló után a nem túl előkelő 34. helyen állt. Hozzá kell tenni azonban, hogy a Second Wind Head játékosa eddig mindössze egy B-s versenyen állt rajthoz az idényben. Ezzel szemben az első helyen kiemelt Kovács Mihály csak az ötödik helyre tudott befutni...

A székesfehérvári Union Sportcentrumban 25 versenyző gyűlt össze a B kategóriás körverseny ötödik fordulója alkalmából. A mezőnyben ezúttal nem szerepeltek a Tisza SE fiatal versenyzői, akik rendszerint előkelő helyen zárják a B-s megmérettetéseket, ugyanis Bécsben versenyeztek az Austrian Junior Openen. A mezőny azonban nem volt gyengének mondható, hiszen a ranglista elejéről többen is rajthoz álltak.

Ilyen volt a legelőkelőbb helyen rangsorolt, békéscsabai Kovács Mihály is, akit ennek megfelelően el is helyeztek a szervezők a tabella tetejére, az első kiemeltnek járó helyre. Mihály számára jól indult a torna, ugyanis le tudta győzni a szegedi Baláspiri Dávidot, ezt követően azonban vereséget szenvedett csapattársától, Lipták Csabától, így elúsztak győzelmi esélyei. Végül a hazai pályán versenyző Tóth Béla és Sebestyén Róbert legyőzésével megszerezte az ötödik helyet.

A második helyen kiemelt Fézler Zsolt a döntőig eljutott ugyan, ő sem tudta azonban megállítani a remek formában játszó Sajó Tamást, aki a fináléban 3:0 arányban győzedelmeskedett felette. Nem járt szerencsével a harmadik, illetve negyedik kiemelt: Tóth Béla és Pásztor Gergely sem, akik végül egymás ellen kellett, hogy megküzdjenek a 7-8. helyért. A szoros mérkőzés végül Pásztoré lett 3:2 arányban.

Remek formát mutatott viszont többek között Balázs Erik. Az XXL FSK edzője sorra nyerte mérkőzéseit, és miután Fézler Zsolt legyőzte ot az elődöntőben, megnyerte a bronzmeccset is a szintén jól versenyző Lipták Csabával szemben.

Az összesített B körversenyben élen álló Vass Máté annak ellenére megőrízte vezető pozícióját, hogy nem állt rajthoz ezen a versenyen, ám a második helyen álló Milkovics László mostani szereplésének köszönhetően négy pontnyira megközelítette őt. A vigaszágat a kecskeméti Rabi Illés nyerte meg, aki a döntőben ifj. Szabó Gábor felett diadalmaskodott.